Härligt krämig curry med sötpotatis och aubergine.
Härligt krämig curry med sötpotatis och aubergine.

Sötpotatiscurry med kokos och jordnötter

3,4 (5 röster)

Jennie Walldén bjuder på en krämig curry med massor av smak, fyllig kokosmjölk, knapriga jordnötter och len sötpotatis.
– Denna goding är enkel att laga och dessutom vegansk.
Recept ur Jennie Walldéns kokbok ”Wok, ris och nudlar”.

Sötpotatiscurry med kokos och jordnötter

  • Ingredienser

  • 400 g aubergine
  • neutral matolja, att steka i
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 dl jordnötssmör, slätt
  • 1 lime, eller mer efter smak
  • 1.5 msk strösocker
  • 700 g sötpotatis
  • 2 msk japansk soja
  • salt
  • 2 dl salta jordnötter
  • 1 dl rostade kokosflagor
  • 1 kruka koriander, endast bladen. använd stjälkarna i currypastan.
  • jasminris, till servering
  • Currypasta

  • 3 röda chilifrukter, mer om du gillar hetta
  • 4 bananschalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 citrongräs, ta bort yttersta lagret
  • koriander, stjälkarna från ovan
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk kanel, malen
  • 0.5 tsk kryddnejlika, malen
  • 1 tumstor bit ingefära

Gör så här

LÄS VIDARE