Foto: Elvira Pihl
Guacamole med nachos

3 sorters salsa

5 (1 röst)

Salsa kan man aldrig få för mycket av. Satsa på att göra din egen så blir hela matupplevelsen något alldeles extra.
Här är tre varianter, en rökig, en med tomatillo och en klassisk guacamole. Ur Nikola Adamovic och Niklas Bolles bok ”El Taco Book”.

En portion motsvarar en skål salsa.

3 sorters salsa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Tomatillosalsa

  • 1 tomat, gul
  • 2 tomatillos
  • 1 jalapeño
  • 1 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche, alternativt sour supreme eller soygurt om du vill ha en vegansk salsa
  • salt och peppar
  • Chipotlesalsa

  • 500 g krossade tomater
  • 200 g gul lök, rostad
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk korianderfrön, malda
  • 1 dl chipotle, i adobosås
  • Guacamole

  • avokado
  • lök, välj mellan silverlök, rödlök, vårlök, vitlök
  • chili
  • koriander
  • olivolja, en skvätt
  • lime, eller citron
  • salt och peppar

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Såser