”Croissants aux amandes” görs på dagsgamla croissanter.
”Croissants aux amandes” görs på dagsgamla croissanter.

Franska mandelcroissanter

5 (1 röst)

Croissanter som fylls med mandelkräm

Låt gårdagens trötta croissanter bli fantastiska mandelbakelser! ”Croissants aux amandes” görs på dagsgamla croissanter som fylls
med hemmagjord mandelkräm och gräddas i ugnen.

Recept ur boken ”Franska bakverk” av Mia Öhrn.

  • Tips! I receptet använder Mia sötmandlar som hon skållar och skalar, men du kan också använda färdigskalade mandlar eller oskalade mandlar eller mandelmjöl. Ta första bästa mandelprodukt du får tag på helt enkelt!

Franska mandelcroissanter

  • Sockerlag

  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vatten
  • Mandelkräm

  • 100 g sötmandlar, skållade och skalade
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 st ägg
  • Du behöver också

  • 6 croissanter, dagsgamla
  • flagad mandel
  • florsocker

Gör så här

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln