Franska mandelcroissanter
Croissanter som fylls med mandelkräm
Låt gårdagens trötta croissanter bli fantastiska mandelbakelser! ”Croissants aux amandes” görs på dagsgamla croissanter som fylls
med hemmagjord mandelkräm och gräddas i ugnen.
Recept ur boken ”Franska bakverk” av Mia Öhrn.
- Tips! I receptet använder Mia sötmandlar som hon skållar och skalar, men du kan också använda färdigskalade mandlar eller oskalade mandlar eller mandelmjöl. Ta första bästa mandelprodukt du får tag på helt enkelt!
Franska mandelcroissanter
Sockerlag
- 2 msk strösocker
- 2 dl vatten
Mandelkräm
- 100 g sötmandlar, skållade och skalade
- 1 dl strösocker
- 1 krm salt
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 st ägg
Du behöver också
- 6 croissanter, dagsgamla
- flagad mandel
- florsocker