Franska mandelcroissanter
Croissanter som fylls med mandelkräm
Låt gårdagens trötta croissanter bli fantastiska mandelbakelser! ”Croissants aux amandes” görs på dagsgamla croissanter som fylls
med hemmagjord mandelkräm och gräddas i ugnen.
Recept ur boken ”Franska bakverk” av Mia Öhrn.
- Tips! I receptet använder Mia sötmandlar som hon skållar och skalar, men du kan också använda färdigskalade mandlar eller oskalade mandlar eller mandelmjöl. Ta första bästa mandelprodukt du får tag på helt enkelt!
Franska mandelcroissanter
Sockerlag
- 2 msk strösocker
- 2 dl vatten
Mandelkräm
- 100 g sötmandlar, skållade och skalade
- 1 dl strösocker
- 1 krm salt
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 st ägg
Du behöver också
- 6 croissanter, dagsgamla
- flagad mandel
- florsocker
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Lär dig göra bakverk som i Frankrike
Nybrogatan 38 - kvarterskrog med hög puls
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Allt du behöver för en lyckad glöggkväll
Fransk körsbärspudding





1 h
9 goda recept med pumpa
Franska finansiärer med brynt smör





45 min
Alexandras tacowrap har setts av miljoner
Sebastian Gibrand laddar för guld i Kock-VM
Vinnarens bästa baktips
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Fina picknickglas i hårdplast – 8 köptips
Hur mycket vin ska man hälla i glaset?
Få rätt temperatur på ditt vin
En tacolasagne som förändrade Alexandras liv
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Fynda en bra mixer till kampanjpris
Stekpannor för alla råvaror och maträtter
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Proffsiga köksprylarna till hemmakocken
Ladda för kanelbullens dag
Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Gjorde lyxig glass på rostad äppelskrutt

Så fermenterar du grönsaker

Vinodlare: ”Vattenbrist har blivit en mardröm”
Bli proffsplockare – Svampexperten tipsar
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Vinglas: Bästa tipsen
Kommersiell text, innehåller annonslänkar