Biscotti
Biscotti

Biscotti – så bakar du italienska mandelskorpor

3,2 (79 röster)

Bakrecept

Biscotti är klassiska små italienska skorpor med grovhackad mandel. Smaksätt med kardemumma, saffran, pistagenötter eller choklad så blir de exakt som just du vill ha dem. Underbara att doppa i kaffekoppen!

  • 1 portion i receptet blir cirka 50 skorpor.

Biscotti

  • Ingredienser

  • 150 g sötmandlar, grovhackade
  • 2 bittermandlar
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Italiensk mat

MER OM GODARE

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3 h 20 min

Honungsfrallor med härligt seg skorpa

1 h 15 min

Stansade scones – snabbt och enkelt

20 min

Shortbread – spröda små godingar

40 min

Glasstårta med jordgubbar

1 h

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Så lyckas du med din tårtbotten

45 min

Tårtkalas – tre fantastiska skapelser

Moussetårta av hallon och choklad på brownie

Mormor Margits midsommartårta

2 h

Chokladmoussetårta med mandelbotten

1 h

Mjölkchokladbiskvier med ljuvligt len fyllning

1 h 30 min

Brownies – enkelt att baka och gott till fikat

40 min

Brownies med jordnötssmör

50 min

Sachertårta –aprikosmarmelad sätter smaken

1 h

Lär dig spritsa som ett proffs

Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting

1 h

Mazarinpaj med björnbärskräm

1 h 30 min

Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting

1 h

Siffertårta med hallonkräm

1 h 10 min

Äppelbakelser med vaniljkräm

1 h 30 min

Baka kanelbullar med surdeg

1 h

Croissant – så bakar du dem hemma

5 h

Marängtårta med chokladmousse och färska bär

2 h 10 min