Lax- & räktårta
Foto: Åsa Dahlgren
Lax- & räktårta

Lax- och räktårta

4 (8 röster)

Rökt lax, räkor och ost – mångas favoriter på smörgåstårtan. Här kan du välja att köpa färdig skagenröra eller tzatziki eller göra egen. Recept ur Smörgåstårtor och smörrebröd av Birgit Nilsson Bergström.

Lax- och räktårta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 6 hönökakor, halvor
  • Fyllning 1

  • 2 dl skagenröra, köpt eller hemgjord, ev riven ingefära eller pressad citronsaft
  • Fyllning 2

  • 2.5 dl tzatziki, köpt eller hemgjord
  • Garnering

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt, grekisk eller turkisk
  • 6 tunna skivor kallrökt lax, stora
  • gurka, skivad på längden
  • 7 stjälkar sparris, gröna
  • ärtskott
  • 200 g skalade räkor
  • 8 skivor ost, t ex edamer
  • 80 g röd rom , stor-kornig
  • lime, i klyftor

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN