Saltgurka
Saltgurka

Saltgurka – så lägger du in den själv

2,7 (22 röster)

Tilltugg och snacks

Saltgurka – Att lägg in egna grönsaker är både roligt och väldigt gott och leverpastejsmackan lever verkligen upp med hemgjord saltgurka på toppen. Här är ett enkelt och gott recept.

1 portion i receptet blir 1 kg inlagd saltgurka.

Saltgurka

  • Ingredienser

  • 1 kg västeråsgurkor
  • 25 svartvinbärsblad
  • 10 dillkronor, utan stjälk
  • 0.5 dl pepparrot, skalad och skivad eller tärnad
  • Lag

  • 1 l vatten
  • 0.5 dl salt, utan jod
  • 2 tsk socker
  • 2.5 dl ättikssprit, 12 %

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Picklad rödlök

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Klimatsmart mat

Snacks recept

MER OM GODARE

Örtsmör – enkelt och gott att göra själv

5 min

Bönröra av edamamebönor

10 min

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Eldost med dadlar och chiliolja

20 min

Fyllda potatisar med rökt fisk och crème fraiche

35 min

Gröna bönor, sesamfrön, chiliflakes & gräddfil

10 min

Ajvar – så gör du den goda paprikaröran

1 h 40 min

Friterade potatisbollar med indisk kryddning

30 min

Sötpotatishummus – krämig och god

25 min

Linstapenade med krämig och fyllig smak

5 min

Laxtartar till förrätt – recept med friterat rispapper

30 min

Klassiska pizzabullar med skinka

1 h 30 min

Äggpiroger med ost

25 min

Chokladhummus till frukt och bär

10 min

Chokladpopcorn – extra lyxigt snacks

30 min

Baconsylt - sötsalt tillbehör att älska

30 min

Picklade ramslöksknoppar

10 min

Kycklingbiffar – snabbt och enkelt

30 min

Iskaffe –läskande gott och enkelt att göra hemma

10 min

Goda maten för heta sommardagar

1 h 10 min

Ugnsbakad svamp med vitlök och krämig mozzarella

40 min

Bullrecept för alla tillfällen

Laxgryta med pasta

30 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min