Smörrebröd med champinjonpastej.
Smörrebröd med champinjonpastej.

Champinjonpastej med nötter på smörrebröd

4,3 (3 röster)

Recept

En makalöst smaklig pastej som bara innehåller ingredienser från växtriket. Den kan ätas som den är men blir också perfekt på ett smörrebröd.

Recept från boken Smörgåstårtor och smörrebröd (Semic). Recept: Birgit NIlsson Bergström, foto: Åsa Dahlgren.

Champinjonpastej med nötter

  • Ingredienser

  • 250 g champinjoner, färska
  • 2 msk margarin, mjölkfritt
  • 1 lök, gul
  • 2 vårlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g blandade nötter, till exempel valnötter och cashewnötter
  • 380 g gröna linser
  • 1 msk timjan, eller ½ kruka färsk timjan för varje matsked, hackad
  • 1 msk rosmarin, eller ½ kruka färsk rosmarin för varje matsked, hackad
  • 1 msk pressad citronsaft, eller mer
  • 2 tsk sambal oelek
  • svartpeppar
  • soja
  • honung

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Smarriga smörrebröd

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept