Smörrebröd – klassisker med rostbiff, remouladsås och rostad lök.
Foto: Åsa Dahlgren
Smörrebröd – klassisker med rostbiff, remouladsås och rostad lök.

Smarriga smörrebröd

4 (1 röst)

Smörrebröd! Det här är inga vanliga mackor, inte! Här toppas gott bröd med lax, pastej eller en symfoni av ostar – precis som på andra sidan sundet. Vi börjar med smörrebröd Köpenhamn – en klassisk och högt älskad kombination. Smaklig spis!

Recept från boken Smörgåstårtor och smörrebröd (Semic). Recept: Birgit NIlsson Bergström, foto: Åsa Dahlgren.

Smörrebröd Köpenhamn med rostbiff, remouladsås och rostad lök

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Remouladsås

  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 2 msk morot, finhackad
  • 2 msk purjolök, finhackad
  • 1 msk cornichoner, eller ättiksgurka, finhackad
  • 1 msk lök, finhackad
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 1 msk dragon, finhackad
  • 1 tsk senap
  • 1 msk pressad citronsaft, eller efter smak
  • 0.5 tsk curry
  • 2 tsk gurkmeja, (för färgens skull)
  • salt och peppar
  • strösocker
  • Smörrebröd

  • 4 skivor bröd, till exempel ljust surdegsbröd eller fullkornslimpa
  • smör
  • 4 skivor rostbiff, färdiglagad, dubbla om skivorna är tunna
  • 1 dl remouladsås
  • 2 msk rostad lök
  • 2 lökar, röda, små
  • inlagda gurkor
  • vattenkrasse, eller annan grönsallad
  • pepparrot

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN