Foto: STEFAN MATTSSON
Thailändsk laab.

Så lagar du thailändsk laab

5 (1 röst)

Thailändsk laab. Mängden chili av olika slag beror på hur het du vill ha rätten och hur heta flagorna och chilifrukterna är. Ta det vackert första försöket och ligg i underkant av mängderna här. Var och en kan ju sedan vrida upp styrkan efter egen smak med mer chiliflagor.

Thailändsk laab

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 msk risgryn, okokta
  • 500 g kycklingfärs, eller fläskfärs
  • 2 msk matolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter
  • 4 lime, ekologiska
  • 4 msk fisksås
  • 2 tsk sirap
  • 1 tsk chiliflakes, chiliflakes
  • 2 schalottenlökar, medelstora
  • 2 salladslökar, den mörkgröna delen
  • 2 dl färska örter, som mynta, koriander – och thaibasilika om du hittar

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK