Stekt panerad spätta med champinjonstuvning
Stekt panerad spätta med champinjonstuvning

Spätta med champinjonstuvning

3,7 (13 röster)

Spätta med champinjonstuvning – en krämig och smakrik stuvning med champinjoner passar fint till frasiga spättafiléer. Servera med kokt potatis och gröna ärtor.

Spätta med champinjonstuvning

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g rödspättafiléer, skinnfria
  • smör, eller margarin
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk dill, torkad
  • 200 g champinjoner, klyftade
  • 0.5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk provençalska örter, eller rosmarin, mejram, kyndel och timjan
  • 50 g lollo rosso, sallad
  • salt och peppar
  • Till servering

  • kokt potatis
  • ärtor

Gör så här

Av: Aftonbladet

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK