Kladdkaka – baka utan ägg
Kladdkaka utan ägg – kladdkaka är perfekt att baka om du vill undvika ägg eller vill ha en vegansk variant. Här är Johanna Westmans goda recept ur hennes nya bakbok ”Cookie rookie” – för dig som älskar att baka.
För vegansk variant byter du ut smöret mot margarin och mjölk mot mandelmjölk.
Kladdkaka utan ägg
Ingredienser
- 1 msk smör, till formen
- 2 msk ströbröd, till formen
- 50 g smör, rumsvarmt
- 2.5 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker, eller en nypa vaniljpulver
- 0.25 tsk salt
- 1.5 dl mjölk
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
15 kladdkakor att fira kladdkakans dag med
Kladdkaka utan mjöl





1 h
Pollykladdkaka – chokladälskarens favorit





40 min
Äppelkladdkaka med vit choklad





45 min
Semmelkladdkaka – ljuvligt gott

Vegansk kladdkaka med päron





45 min

Söt kolakladdis med syrlig bärgrädde





45 min
Kladdkaka med pepparkaksdeg





30 min
Läckra kladdkakor och cheesecakes

Uppfyll dina veganska fika-drömmar
Vegansk bouillabaisse





1 h 30 min
Halloncheesecake à la Charlotte Russe





1 h
Snickerskladdkaka





1 h

Matiga mackor till middag
Årets glassnyheter 2020 är här
Laga veganskt med Siri Barje
Svamp Rydberg





30 min
Vegansk matlåda prisas för sitt Instagramkonto
Veganska dadelpraliner





10 min
Veganskt julfika med Mattias Kristiansson
Baka med choklad – härliga recept
Kladdkaka x3 av Food Pharmacy





45 min

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat
Choklad- och blåbärstrifle





45 min