Foto: Emma Mattsson
Tupp med tomater, örter och pecorino

Tupp med tomater, örter och pecorino

5 (1 röst)

Tupp med tomater, örter och pecorino. Har du ingen tupp tar du en kyckling i stället. I Paolo Robertos recept bryner du bitarna i en stekpanna och låter dem puttra i vin och pecorino.

Gallo con pomodoro, erbe e pecorino

Tupp med tomater, örter och pecorino

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 tupp, à ca 2-3 kg eller en stor kyckling
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 10 tomater
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 4 schalottenlökar, skivade
  • 4 dl vitt vin, torrt
  • 3 krm peperoncino (torkad chili), finkrossade
  • 2 dl färska blandade kryddörter, t ex basilika och dragon
  • 4 msk persilja, hackad
  • 75 g pecorinoost, grovsmulad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM