Tupp med tomater, örter och pecorino
Tupp med tomater, örter och pecorino

Tupp med tomater, örter och pecorino

4,5 (6 röster)

Fira påsk - tips för påskhelgen

Tupp med tomater, örter och pecorino. Har du ingen tupp tar du en kyckling i stället. I Paolo Robertos recept bryner du bitarna i en stekpanna och låter dem puttra i vin och pecorino.

Gallo con pomodoro, erbe e pecorino

Tupp med tomater, örter och pecorino

  • Ingredienser

  • 1 tupp, à ca 2-3 kg eller en stor kyckling
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 10 tomater
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 4 schalottenlökar, skivade
  • vitt vin, torrt
  • 3 krm peperoncino (torkad chili), finkrossade
  • 2 dl färska blandade kryddörter, t ex basilika och dragon
  • 4 msk persilja, hackad
  • 75 g pecorinoost, grovsmulad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Påskbuffé – 11 goda recept till påskbordet av Paolo Roberto

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

Kyckling

Italiensk mat

MER OM GODARE

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

30 min

Fräsch citrusristotto

40 min

Oststänger med parmesanost och kryddor

30 min

Lammstek med kryddig fyllning

1 h 30 min

Rissallad med rostade grönsaker

45 min

Rustikt napolitanskt påskbröd

1 h 30 min

Fyllda friterade ägg

30 min

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

1 h 15 min

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

25 min

Citronmarinerad lax

40 min

Djävulsägg – recept med rostad lök

30 min

Lammracks – så blir de saftiga och goda

1 h

Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på

Skånsk sillatårta med matjesill

15 min

Socca med bönsallad och pecorino

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

2 h

Lär dig laga italiensk mat

Rostade tomater i ugn med balsamvinäger

25 min

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Kronärtskocka med krämig smörsås

1 h 30 min

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan

1 h

Så får du tomaterna att smaka mer