Tupp med tomater, örter och pecorino
Tupp med tomater, örter och pecorino

Tupp med tomater, örter och pecorino

4,3 (7 röster)

Tupp med tomater, örter och pecorino. Har du ingen tupp tar du en kyckling i stället. I Paolo Robertos recept bryner du bitarna i en stekpanna och låter dem puttra i vin och pecorino.

Gallo con pomodoro, erbe e pecorino

Tupp med tomater, örter och pecorino

  • Ingredienser

  • 1 tupp, à ca 2-3 kg eller en stor kyckling
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 10 tomater
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 4 schalottenlökar, skivade
  • 4 dl vitt vin, torrt
  • 3 krm peperoncino (torkad chili), finkrossade
  • 2 dl färska blandade kryddörter, t ex basilika och dragon
  • 4 msk persilja, hackad
  • 75 g pecorinoost, grovsmulad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

LÄS VIDARE