Skriv dagbok och nå framgång

Julias pulshöjare: Dagböcker, mellanmål och köksporr

Kära dagbok...
Kära dagbok...

Trendspanaren Julia Fors tar pulsen på det allra senaste inom Wellness med fokus på kost, träning och trender – i både Sverige och Hollywood.

Jag börjar varje morgon med att skriva dagbok och jag gillar verkligen effekterna det får på min dag. Jag har träffat

Lyndelle Palmer Clarke, personlig coach som ligger bakom dagbokskonceptet ”The Daily greatness journals”.

Berätta om boken.

  – Det går ut på att börja och avsluta varje dag med en klar intention och ett positivt förhållningssätt. Det finns miljon­er med utmärkta självhjälpsböcker men det är inte förrän du faktiskt aktivt böjar jobba med ditt eget liv som du kommer se saker hända.

Hur kan dagboksskrivande påverka?

  – Dagboken blir lite som en egen personlig coach. Svaren som vi söker finns för det mesta redan inom oss och genom att skriva dagbok blir de tydliga.

I dagböckerna får man svara på ett gäng frågor varje morgon och kväll. Vilka är enligt dig de mest kraftfulla frågorna?

  – Ett: Vad behöver jag börja med och vad kan jag sluta med? Dessa frågor går direkt på vad det är som hjälper eller motar dig i nuläget. Två: Vad gick bra i dag? Denna fråga attraherar mer bra saker som du vill ha i ditt liv.

DRICK DINA GRÖNSAKER!

Det är inte alltid man hinner pressa en egen färsk grönsaksjuice eller har vägarna förbi en juicebar. Då är Brämhults nya serie grönsaksjuicer ett smart val. Trots innehåll som fänkål, rödbeta och vetegräs är juicerna riktigt söta och goda.

Pulslistan

Köksporr på bästa sändningstid

♥ Kan inte låta bli att dregla lite över Yolandas kök i ”The Real housewifes of Beverly Hills”. Hennes kylrum i marmor tar liksom det här med kylskåp till en helt ny nivå!

Ta dig en shot!

♥ Behöver du en snabb pick me up? Kolla in Oji minijuicer gjorda av fairtrademärkt frukt och koffein från gröna kaffe­bönor. Varje flaska innehåller 50 gram koffein vilket mot­svarar cirka en halv kaffekopp. 25 kronor.

Svenskar fegar i köket

♥ Köttbullar och makaroner nu igen? En ny undersökning visar att vi svenskar är riktiga tråkmånsar i köket och håller oss till 4–6 standardrätter – alltid. Trist!

Källa: Florida Department of Citrus

Bananglass med söta & salta mandlar

Denna dessert/mellanmål har samma konsistens som glass men innehåller varken socker eller grädde. Karamelliserade mandlar är supergott och går att göra på ett kick.

DU BEHÖVER:

4 mogna bananer, skalade och skivade i små bitar, frysta

2 tsk + 2 msk lönnsirap av bra kvalitet

4 msk hackade, rostade mandlar

en nypa havssalt

1 dl osötad mandelmjölk

1 tsk vaniljextrakt

GÖR SÅ HÄR:

Skiva och frys bananerna. Häll mandlar med 2 teskedar lönnsirap i en bunke och strö på en nypa havssalt.

Ta ut de frysta banan­erna och låt dem tina. Mixa dem sedan med mandelmjölk och 2 msk lönnsirap tills du får en glassliknande konsistens. Skopa upp i en skål och toppa med mandlarna. Ät och njut direkt!

Recept från boken ”It’s all good”, Gwyneth Paltrow och Julia Turshen

Tips!

En nykomling i mitt kök är Gwyneth Paltrows ”It’s all good”. Kalkonköttbullar, ångad torsk och bananglassen här ovan är några rätter som jag testat och gillat. Boken är på engelska så det är lite trixigt med måtten.

226 kronor, adlibris.com

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN