Julefriden är räddad som i en liten ask

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Tryter fantasin? Ingen aning om vad du ska ge faster Asta eller kusin Abel?

Lugn, en chokladask är aldrig fel.

Konditorn Johan Sörberg har testat tio av de vanligaste kartongerna och leder dig rätt i pralindjungeln.

1 av 2
Guylians julkartong (375 g) 129 kr Utseende: Jultema på kartongen, men marmorerade havsfrukter jag förstår inte varför... Smak: Belgisk choklad är söt och nougaten väldigt fet vilket ger lång hållbarhet. Jag gillar den inte. En bit sedan är det bra. Passar: Som företagspresent.   Väldigt fet
1 av 2
Ejes choklad (500 g) 248 kr Utseende: Standardask i guldfärg. Sverige är extremt dåligt på finare kartonger. Smak: Ejes är ju känt men lite överskattat. Ok, men inte toppklass. Den lilla elegansen saknas fortfarande. Jag föredrar deras geléhallon. Passar: Någon äldre släkting som känner till den gamla chokladfabriken på Östermalm.
1 av 2
Paradis, Marabou (500 g) 49,90 kronor Utseende: Ändra inte! En fruktkartong utan Paradiset eller Aladdin är det något fel på. Smak: Typiskt svenskt. Bra grejor för pengarna, trots ryktet, men man kan inte äta hur mycket mjölkchoklad som helst. Passar: Till min budfirma.   Typisk svensk
1 av 2
Aladdin, Marabou (500 g) 49,90 kronor Utseende: I princip likadana praliner som i Paradis, fast mörkare. Smak: Här finns den klassiska körsbär i likör, som ingen vill ha... men den här kartongen har fått ta mycket skit i onödan. Visst, den passar inte på en stjärnkrog men det är inte heller syftet. Tar garanterat slut hemma hos mig i jul. Passar: Som gå bort-present på trettondagen.
1 av 2
Ryfors choklad, sockerfri (200 g) 134 kronor Utseende: Tråkig förpackning och fantasilösa bitar. En läppformad pralin. Jaha? Taskig förpackning, och de stenhårda bitarna har blivit grå. Priset är rena rånet. Smak: Det är svårt att göra sockerfria praliner men det går ju att smaksätta dem. Här händer ingenting. Passar: Vänder man sig till en speciell kundgrupp får man allt göra bättre ifrån sig än det här.

Klappkalenderns alla julklappstips

Publicerad: