Foto: Peter Cassidy
Tacos med kyckling och fetaost i varma tortillas.

Tacos med tingakyckling

5 (1 röst)

Tacos! Lägg sallad i botten på din varma tortilla och sedan en rejäl sked med tinga-kyckling. Toppa med rädisor, rödlök, gräddfil och ost.

Tacos med tingakyckling

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g kycklingbröstfilé, utan skinn
  • 1 gul lök, stor (hackad)
  • 3 tomater, i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 msk chipotlepasta
  • 1 msk paprikapulver, milt
  • 1.5 tsk salt
  • 0.8 tsk vitpeppar
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • Till servering

  • 12 tortillabröd, av majs eller vete (varma)
  • 0.5 romansalladshuvud, strimlat
  • 1 knippa rädisor, tunt skivade
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 1.5 dl gräddfil
  • 200 g queso fresco, eller fetaost (smulad)

Gör så här

avAftonbladet

Recept ur ”Tacos! Äkta mexikanska recept (Semic) av Ben Fordman och Felipe Fuentes Cruz och Peter Cassidy (foto).

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK