Förrätter – recept på goda förrätter
Foto: Gustav Johansson
Toast skagen gjord på palsternacka, dill och vegansk majonnäs är perfekt till påsk
Vegetarisk toast skagen
5 (4 röster)
Vegansk skagenröra är perfekt på påskbordet, både på en toast Skagen eller att fylla en avocadohalva med. Här är vegobloggaren Gustav Johanssons recept. Från bloggen Jävligt Gott av Gustav Johansson.
Vegansk skagenröra
Ingredienser
Röra
- 2 dl majonnäs, vegansk
- 3 msk tångkaviar, blandade färger
- 1.5 msk citronjuice, färskpressad
- 0.5 dl färsk dill, hackad
- 1 rödlök, liten
- 1 fänkål
- 150 g palsternacka
- salt och svartpeppar
- olivolja
Övrigt
- levainbröd, en limpa
- olivolja, eller vegosmör (att steka i)
- 4 msk tångrom, röd eller svart
- dillkvistar
- olivolja
- 1 citron
- salt och peppar