Rimbobullar med glasyr.

Foto: Öyvind Lund

Rimbobullar – finbulle från förr

4,1 (42 röster)

Bakrecept

Säg rimbobullar och många får något drömskt i blicken. Många minns en mormor/farmor eller tant som bakade på 40- 50- eller 60-talet då alla kaffekalas startade med en finbulle.
Recept ur Bara bullar – en bakläxa av bullbakarproffset Birgit Nilsson Bergström.

1 portion i receptet blir cirka 25 bullar.

Rimbobullar

  • Ingredienser

  • Deg

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, kall
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 0.5 ägg, uppvispat
  • 420 g vetemjöl
  • 150 g smör , rumsvarmt
  • Fyllning

  • 75 g smör , rumsvarmt
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • Pensling

  • 0.5 ägg, uppvispat + lite salt + lite vatten
  • Garnering

  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten, eller pressad citronsaft

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Bullrecept för alla tillfällen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Bakning

Recept

Fika recept

Kanelbullar

MER OM GODARE

Slät vetebulle – urbullen

1 h 20 min

Bullrecept för alla tillfällen

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa

1 h