Koka egna kräftor
Koka egna kräftor

Så kokar du kräftor

3,7 (6 röster)

Middagstips

Att koka kräftor är enklare än man kan tro. En välkryddad och kokande lag och en hink nyfångade kräftor är allt som behövs. Krondill är en viktig ingrediens så se till att få tag på dill som bildat kronor.

Koka kräftor

  • Ingredienser

  • 1 kg kräftor
  • Lag

  • 2.5 l vatten
  • 1 flaska öl, à 33 cl, gärna porter eller annat mörkt öl
  • 1 dl grovsalt
  • 3 sockerbitar
  • 1 tsk anis, kan uteslutas
  • krondill, några klasar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Duka upp för årets kräftskiva

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Kräftor

MER OM GODARE

Halstrade havskräftor med citrongräs lök och brynt smör

20 min

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

2 h

Gnudi i vitlöksbuljong

1 h

Kycklingbiffar – snabbt och enkelt

30 min

Laxgryta med pasta

30 min

Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza

Västerbottenpaj i miniformat

Kantarellpaj med västerbottensost

1 h 30 min

Bjud på krämigt god lax

40 min

Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

40 min

Spaghettiomelett med skinka

30 min

Banh mi – vietnamesisk go’macka

1 min

Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

30 min

Edamamepasta med purjolök och sesam

15 min

Medelhavstacos 2.0

45 min

Kycklingburgare med thailändska smaker

30 min

Biryani – kryddig och god kycklingrätt

1 h 10 min

Kycklingsoppa med gnocchi och spenat

30 min

Pasta puttanesca – klassisk pasta på italienska

30 min

Biff Rydberg med senapskräm

40 min

Klassisk räkmacka

20 min

Spenatpaj med lax och purjolök

1 h

Gnocchi med parmaskinka och hemgjord pesto

20 min

Banh mi fries

20 min