Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat
– En vegetarisk favoriträtt som jag lagar minst tre gånger i månaden. På hemmaplan varierar jag mig ibland genom att byta ut fetaost mot riven västerbottensost. Det här är bara sååå gott, säger Jill Johnson.
Recept ur kokboken Jill och Marias taverna.
Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat
Ingredienser
- 4 sötpotatisar, ca 800 g
- 2 chilifrukter, eller efter smak
- 1.5 dl mandel, grovhackad
- 4 vitlöksklyftor, grovhackade
- olivolja, mycket
- 2 msk honung
- 100 g spenat, färsk
- 150 g fetaost, alt. riven västerbottensost
- balsamvinäger
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
5 goda rätter att laga i ugnen
Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter





50 min
Små spenatpajer





1 h
Grillspett med halloumi, chili och mynta





20 min
Ny kokbok med Medelhavsmat från Kreta
Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén
Skaldjurssallad med chili och citron





25 min

Ugnsbakad spetskål och sötpotatis





1 h
Sötpotatisplättar med färsk spenat





Grekisk sallad





20 min
Rårakor med sötpotatis och halloumi





10 min
Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm





1 h
Halloumirårakor med klassiska tillbehör





30 min
Halloumipanna med sparris och sötpotatis





45 min
Gazpacho med halloumi och dukkah





30 min
Halloumi fries med hummus och jordnötsdip





40 min
Världens godaste halloumipizza





25 min
Bästa halloumiburgaren





30 min
Fläskfilé i ugn med zucchini





1 h 15 min
Italiensk bönsallad – vego till buffén





15 min
Marinerad paprika





55 min
Frittata med rucola





55 min
Duka upp en smakrik italiensk buffé
Tzatziki – klassiskt recept





40 min