Jills sötpotatis med chili och spenat går lätt att variera.

Foto: Ulrika Ekblom

Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

3,9 (452 röster)

Medelhavsmat

– En vegetarisk favoriträtt som jag lagar minst tre gånger i månaden. På hemmaplan varierar jag mig ibland genom att byta ut fetaost mot riven västerbottensost. Det här är bara sååå gott, säger Jill Johnson.
Recept ur kokboken Jill och Marias taverna.

Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

  • Ingredienser

  • 4 sötpotatisar, ca 800 g
  • 2 chilifrukter, eller efter smak
  • 1.5 dl mandel, grovhackad
  • 4 vitlöksklyftor, grovhackade
  • olivolja, mycket
  • 2 msk honung
  • 100 g spenat, färsk
  • 150 g fetaost, alt. riven västerbottensost
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Vill du få nyhetsbrev med gratis vintips?

Vinguiden

LÄS VIDARE

Citronkyckling med potatis

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Recept

Huvudrätter

Grekisk mat

Sötpotatisrecept

MER OM GODARE

Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter

50 min

Små spenatpajer

1 h

Tzatziki – klassiskt recept

40 min