Foto: CAROLINA BYRMO
Biffsallad på gårdagens pannbiff.

Fruktig biffsallad med chili

3 (1 röst)

Pannbiff med lök kan bli till en fräsch och fruktig biffsallad till nästa dags matlåda.

Lunchlåda: Fruktig biffsallad med chili

Antal: 1 portion

Ingredienser:

  • Överbliven pannbiff

  • 0.5 mild chilifrukt

  • Överbliven ananas eller 1 nektarin

  • 1 msk thailändsk fisksås

  • 1 lime

  • 1 portion glasnudlar

  • 1 msk olja

  • eventuellt avokado (gott men inte så klimatsmart)

Gör så här:

  • Skölj och strimla chilin. Provsmaka en flisa så att du kan anpassa mängden.

  • Skär ananasen/nektarinen i rätt små bitar. Skär färsbiffarna i munsbitar. Vänd ihop det skurna och de överblivna lökringarna och brysselkålen/haricots vertsen med fisksåsen och saften från halva limen i din matlåda.

  • Koka nudlarna. Gör som det står på paketet. Vänd ihop dem med oljan och vänd sedan ner dem i salladen. Smaka av. Behövs mer fisksås, lime eller chili?

  • Om du vill ha avokado, vänta med den tills det är dags att äta. Dela den och pilla ur kärnan. Gröp ur fruktköttet ner i salladen och tossa den ett par varv.

  • Tillbehör: Sweet chili-sås och färsk koriander.

Varianter:

  • Stekt kyckling och fläskkotlett eller vegostrimlor funkar också bra i salladen.

Middag: Pannbiff med lök

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 tärning köttbuljong, eller flaskfond
  • 2 lökar, stora
  • 600 g köttfärs
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4 port brysselkål, eller haricot verts
  • salt och svartpeppar

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK