Brunsås – enkelt recept
Så får du perfekta smaker
Brunsås – kanske den mest klassiska såsen av dem alla. För att få till den goda smaken finns det några bra knep med worcestershiresås, soja och balsamicovinäger. Här är ett enkelt recept som passar till många kötträtter.
Brunsås
Ingredienser
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond, koncentrerad
- 2 tsk maizena
- 2 dl vatten
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 krm worcestershiresås
- salt och svartpeppar
- köttsky, om du har
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Stekt fläsk med löksås





20 min
Kålpudding à la Tareq Taylor





1 h 30 min
Vegobiffar – fem enkla recept
Koka ris – så blir det helt perfekt
Klassisk räkmacka





20 min
Pasta med smak av pistage





30 min
Laga middag med max fem ingredienser
Gratänger – här våra absoluta favoritrecept
Spagettigratäng med smörstekt vitkål





1 h
Isterband med stuvad potatis





30 min
Vegetarisk gryta – sex smakrika recept
Pasta med paprika och mortadella





1 h
Kreolskans gryta





50 min
Bjud på varma smörgåsar med köttfärs





30 min
5 goda rätter att laga i ugnen
Spaghetti al pomodoro





25 min
Dante Zias ”korvstroganoff” med strimlad ostronskivling





30 min
Laxpudding med smält smör och pepparrot





55 min
Köttbullar i tomatsås med spaghetti





35 min
Ravioli med mustig tomatsås





30 min
Kycklinggryta med soltorkade tomater





45 min
Lax i krämig saffranssås





30 min
Laxpaj med potatis och purjolök





1 h
Pasta rosso – familjens favorit





30 min