Älggryta med kantareller

Foto: Eva Hildén

Älggryta med kantareller

4 (26 röster)

Middagstips

Älggryta med kantareller – Vad passar bättre till skogens guld än skogens konung?
Låt grytan puttra i två timmar så får du ett riktigt mört och läckert älgkött med mustiga smaker. Recept ur Köttälskarens nästan vegetariska kokbok av Eva och Matts Hildén.

Älggryta med kantareller

  • Ingredienser

  • 700 g älgstek
  • 350 g kantareller, färska
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 lökar, gula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl rött vin
  • 7 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 3 lagerblad
  • 4 enbär
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl lingon
  • 1 tsk soja, kinesisk
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar, nymald
  • smör , till stekning
  • pressad potatis
  • Till servering

  • sockerärter, lättkokta
  • lite hackad färsk persilja, eller salvia

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Bara plus med enkel mat-ematik

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Grytor recept

Huvudrätter

Kötträtter

MER OM GODARE

Köttsnål lyxbaconburgare

30 min

Kantarellpaj med västerbottensost

1 h 30 min

Polska piroger 2.0 – varma och frasiga

1 h