Älggryta med kantareller
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

3,9 (39 röster)

Den här grytan är fylld med skogens läckerheter. Kantareller, lingon, enbär och rött vin ger ljuvlig smak till det möra älgköttet.

Recept ur ”Köttälskarens nästan vegetariska kokbok” av Eva och Matts Hildén.

Älggryta med kantareller

  • Ingredienser

  • 700 g älgstek
  • 350 g kantareller, färska
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 lökar, gula
  • 1 vitlöksklyfta
  • rött vin
  • 7 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 3 lagerblad
  • 4 enbär
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl lingon
  • 1 tsk soja, kinesisk
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar, nymald
  • smör , till stekning
  • pressad potatis
  • Till servering

  • sockerärter, lättkokta
  • lite hackad färsk persilja, eller salvia

Gör så här

LÄS VIDARE