Markiz Taintons härliga brunch

3,8 (6 röster)

Duka upp en kryddig och smakrik brunch med marockanska smaker. Doftande myntate, läcker rispudding, varm olivsallad och mumsiga harcha med ägg.
Recept av matkreatören Markiz Tainton.

Markiz brunch

  • Marockanskt myntate

  • 1 msk grönt te, lösvikt
  • 1 knippe mynta, färsk
  • 4 msk socker
  • 1 l vatten
  • Rispudding med pistach och granatäpple

  • 2 dl arborioris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 7 dl mjölk
  • 1.5 dl socker
  • 2 kanelstänger
  • 2 tsk apelsinblomsvatten, eller rosenvatten
  • Toppa med

  • pistagenötter, hackade
  • granatäppelkärnor
  • Varm olivsallad

  • 450 g oliver, gröna & svarta -urkärnade
  • 2 dl valnötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk harissa
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk mynta, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • Ras el hanout

  • 3 kardemummafrön, hela
  • 1 kanelstång
  • 5 lagerblad
  • 1 tsk anisfrön
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 msk kryddnejlikor
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 tsk muskotblomma
  • 1 tsk kumminfrön
  • 0.5 tsk ingefära, malen
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk paprikapulver
  • Harcha

  • 3.5 dl semolina
  • 2 msk strösocker
  • 0.75 tsk bakpulver
  • 0.25 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Honungsblandning

  • 50 g smör
  • 2 msk mjölk
  • 14 g honung
  • Ägg

  • 6 ägg
  • olivolja
  • ras el hanout
  • chiliolja
  • koriander
  • Snabb Harissa olja

  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk harissa

Gör så här

Bjud på rispudding, olivsallad och harcha.
Bjud på rispudding, olivsallad och harcha.

LÄS VIDARE