Fruktsallad med mangosorbet.

Foto: Björn Ceder

Fruktsallad med mangosorbet

Bli först med att rösta!

Recept

Vintern är säsongen för exotisk frukt, men se till att den frukt du köper är mogen och fin, tipsar kocken Tommy Myllymäki.
– Naturlig fruktsötma funkar fint tillsammans med chili. I den här rätten tycker jag det är godast med torkad chili, annars riskerar chilin att kännas lite som paprika.

Recepten är hämtade ur ”Myllymäkis menyer” (Natur & Kultur).

Fruktsallad med mangosorbet

  • Ingredienser

  • Fruktsallad

  • 100 g papaya, i mindre bitar
  • 1 apelsiner, i mindre bitar
  • 0.5 ananas, i mindre bitar
  • 2 passionsfrukter
  • 1 msk honung
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 krm chiliflakes
  • 0.5 kruka mynta, plockade blad
  • Mangosorbet

  • 400 g mango, mogen (i mindre bitar)
  • 1.5 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 0.75 dl honung
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft

Gör så här

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Recept

LÄS VIDARE

Halstrade havskräftor med citrongräs, schalottenlök & brynt smör

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Grilltips – så grillar du vegetariskt

Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing

1 h

Allt du behöver veta om det asiatiska köket