Pasta med ärtor och ärtskott
En snabblagad pasta med få beståndsdelar och mycket smak. De gröna ärtorna blir salta och syrliga av lagen de får koka i, medan ärtskotten tillför en underbart söt, grön smak. Recept ur boken ”Bönor, ärtor & linser” av Jenny Damberg.
Pasta med ärtor och ärtskott
Ingredienser
- 500 g pasta
- 4 vitlöksklyftor
- 200 g pancetta
- 400 g gröna ärtor, frysta
- 2 citroner, saften
- 2 msk smör
- 250 g ärtskott
- 1 näve bladpersilja, stor
- olivolja
- svartpeppar, nymald
- parmesan
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär
15 min

Hur får man barnen att äta mer vego?

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Vanligaste missarna med matlådan

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Spagetti och köttbullar = Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar





1 h 20 min

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Pasta Carbonara – det veganska receptet





50 min

Matiga mackor till middag

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Vad vill du tugga på 2022?

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Tröstsoppa som värmer hjärtat





45 min

Vego i världsklass – för en billig peng

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

Stekt ris med spännande smaker





25 min

Baka gröna superbaguetter





35 min

Hon lagar god mat på tång och strandväxter

Broccoli- och grön ärtsoppa





25 min

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra





10 min
