Lingonäpplemaräng

MAT & DRYCK

Lingon och äpple är en lyckad kombination.

I den här desserten får de sällskap av mandel och maräng.

8 äpplen (cirka 1 kg)

3 msk smör till formen

2 dl lingonsylt

200 g mandelmassa

3 äggvitor

6 msk strösocker

1 dl flagad mandel

Till servering:

Gräddmjölk

Gör så här:

1. Skala och kärna ur äpplena. Dela dem i klyftor.

2. Smöra en stor ugnssäker form eller flera små. Bred ut lingonsylten på bottnen av formen.

3. Fördela äppelklyftorna ovanpå lingonsylten. Riv mandelmassan och strö den över lingonsylten.

4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Klicka ut marängsmeten lite toppigt över äpplena. Strö till sist över den flagade mandeln.

5. Grädda i 150 grader i cirka 20 minuter. Servera med en kanna grädde och mjölk blandat.

Dryckestips

Alla recepten:

Dessert: