Chips – så enkelt gör du egna godbitar

5 (4 röster)

Goda rotfruktschips till kvällsmyset – ett nyttigare alternativ till vanliga chips

Foto: Thinkstock
Chips – potatisen blå Kongo får en läcker färg.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Krispiga chips – enkelt att göra själv och så mycket godare. Gör en häftig färgmix av sötpotatis, palsternacka, blålila potatisen blå Kongo och rödbetor.

Antal: En skål Förberedelse≤tid: 10 minuter Tillagningstid: 20–40 minuter

Ingredienser:

  • potatis

  • morot

  • palsternacka

  • rödbetor

  • jordärtskockor

  • sötpotatis

  • kålrot.

  • Rapsolja

  • Flingsalt

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.

  2. Skala och skiva rotfrukterna tunt, en mandolin gör det enkelt men en vass osthyvel kan också fungera bra.

  3. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper – inte på varandra, då blir de inte krispiga.

  4. Ringla över olja och strö på havssalt.

  5. Ställ in i mitten av ugnen och grädda cirka 20-40 minuter. Vänd på dem då och då med hjälp av en stekpincett eller stekspade men se till att de inte hamnar ovanpå varandra.

  6. Ta ut och låt dem rinna av lite på hushållspapper, smaka och salta lite till om det behövs.

ARTIKELN HANDLAR OM