Saffransbullar med vanilj – ljuvliga smaker
Variera lussebullarna med de här härliga saffransbullarna fyllda med lenaste vaniljkräm. Med kvarg i degen blir de saftigare och lite knaprigt pärlsocker blir pricken över i.
När doften av saffran och vanilj sprider sig ja då är det jul. Lussebullar är gott men det är kul att prova lite fler varianter. Här är en riktigt saftig saffransbulle fylld med vaniljkräm. Perfekt till Luciavakan eller julfikat.
En portion blir cirka 45 bullar.
Saffransbullar med vanilj
Ingredienser
- 50 g jäst, färsk
- 150 g margarin eller smör
- 1 g saffran
- 1.5 dl strösocker
- 5 dl mjölk
- 250 g kvarg, 10 %
- 0.5 tsk salt
- 1 ägg
- 17 dl vetemjöl, 15-17 dl motsvarar 900-1020 g
Fyllning
- 200 g margarin eller smör, rumsvarmt
- 1.5 dl strösocker
- 4 tsk vaniljsocker
Pensling
- ägg
- pärlsocker
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Glöggmingel – nu tjuvstartar vi julmyset
Lyxiga saffransbullar med mandelmassa





2 h
Älskade julmat – alla goda recept för ett mysigt julbord
Eggnog – juliga smaker av vanilj och kanel





10 min
Saffran – baka gyllene kakor till adventsfikat





1 h 45 min
Vaniljkräm





40 min
Saftigt och gott recept på mjuk pepparkaka





1 h 30 min
Saffransbullar med mandelmassa





1 h 30 min
Kalkon – så blir den saftig och god





3 h 30 min
Baka med saffran – våra bästa recept
Tarteletter med vaniljkräm och färska hallon





1 h 30 min
Här är julgodiset som innehåller palmolja
Solskensbullar – fyllda med vaniljkräm





2 h
Fyllda fikon med mandelsmör, valnötter, mörk choklad och havssalt





20 min
Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon





2 h

CHATT: Så gör du bästa julfikat
Somriga recept med My Feldt
Veganskt julfika med Mattias Kristiansson
Svensk jul – med smak från när och fjärran
Hallongranité med vaniljkräm och maräng





2 h
Sockriga saffransbullar – gott saffransfluff





2 h 30 min