Bönan som är värd en mässa

MAT & DRYCK

Hon vill ha den mörk.

Ren - utan tillsatser.

Och med 60-70 procents kakaohalt.

Foto: GÖR DET MED KÄRLEK Belgaren Jacques Vergote är fullblodsproffs på choklad – i 39 år har han jobbat som konditor. Här visar han sina konster på chokladmfestivalen på Nordiska museet i Stockholm.

Elisabeth Silfverstolpe från Chokladakademien guidar dig rätt i chokladdjungeln inför helgens festival i Stockholm.

– Kakaobönan är precis som en druva - den har så många olika smaker. Det gör att en chokladbit kan smaka citrus, tobak, oliv, pepparkaka, ja, alla

möjliga smaker, säger hon.

Nära 50 utställare ha samlats inför Chokladfestivalen, som varar i tre dagar på Nordiska museet.

Under gårdagens smygstart provsmakade Elisabeth Silfverstolpe sex olika choklader, som hon beskriver och betygsätter.

Experten sätter plus på chokladen

Elisabeth Silfverstolpe testade sex choklader för Aftonbladets läsare på mässan i går.

Foto: Ett paradis för en chokladälskare! Elisabeth Silfverstolpe provsmakade sig igenom mässan i går.

Så väljer du bra choklad

Det här bör du titta efter om du ska köpa choklad:

Sara Johansson