Foto: Thinkstock
Nasi goreng – pytt på indonesiska.

Nasi goreng – asiatiska pytt i pannan

4,3 (17 röster)

Nasi goreng var något helt nytt när det kom till Sverige på 1970-talet. Smaken av soja och sweet chili tog oss med storm och rätten står sig fortfarande. Tofu, skinka eller räkor fungerar lika bra som kyckling, byt efter smak eller använda alla på en gång, det är ju ändå pytt i panna.

Nasi Goreng

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 portioner kokt ris, gärna basmatiris
  • 4 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök
  • 0.5 tärning kycklingbuljong
  • 4 dl vitkål
  • 3 dl frysta ärtor
  • 500 g kycklingkött
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 tsk curry
  • 1 klyftor vitlök
  • 0.5 dl ketchup manis söt soja
  • 0.5 dl ljus soja
  • sesamolja
  • 2 dl vatten
  • 3 ägg
  • 4 msk sweet chilisås
  • räkchips

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lunch