Fina dukar som uppgraderar dukningen – 8 köptips

Artikeln innehåller annonslänkar

Uppgradera dukningen med en fin duk i linne eller i en avtorkningsbart material.
Här är några av säsongens trendiga val som du kan köpa på nätet.

Att duka fint inför middagar har blivit en allt mer populärt under de senare åren. Att ta fram fint porslin, bestick, servetter och en fin duk gör att det känns lite extra festligt. Men även till vardags kan det vara trevligt med en bordsduk, använder du en bordsfilt under duken kan det minska skramlet och dessutom får bordet ett bra skydd mot eventuellt spill.

Dukar i lantlig stil i naturnära färger och gärna i naturmaterial som linne eller bomull har länge varit en stor trend. Men det finns förstås ett stort urval av dukar i andra fina färger – scrolla ner för att hitta din egen favorit.

Avtorkningsbar duk

Avtorkningsbar duk från Hemtex i ett fint tryckt mönster med blåbärsris. Duken är tillverkad i bomull med akrylatbelagd yta som gör den enkel att fräscha upp mellan måltiderna med en fuktig trasa. Läs mer och köp här (annons).

Linneduk

Enfärgad linneduk från svenska Boel & Jan. Duken är krinklad för en snygg ostruken look och är tillverkad i en blandning av polyester och linne. Läs mer och köp till rabatterat pris hos Nordic Nest här! (Annons)

Rutig duk

Storrutig olivgrön duk i bred bäckebölja från Ellos Collection. Matcha med servetter i en annan färg för ett snyggt dukat bord. Duken finns även i brunt. Läs mer och köp här (annons).

Mönstrad duk från Chamois

Bomullsduk från Chamois med handtryck mönster som ger duken ett dekorativt uttryck och ger dukningen ett lyft. Duken säljs just nu till kampanjpris hos Cervera – läs mer och köp här!

Bomullsduk med fransar

Beige duk från Åhléns med råa kanter som ger en små fina fransar runt kanterna, finns i fler färger. Läs mer och klicka hem den här (annons).

Rutig duk

Beige duk med svart rutmönster från Jotex. Duken är tillverkad i en blandning av bomull och lin och är lika fin struken som ostruken, finns i tre olika storlekar. Läs mer och köp här (annons).

Mönstrad bomullsduk

Vit duk från Jotex med tryckt mönster av gröna Eucalyptusblad som löper längs duken, säljs i tre storlekar. Läs mer och köp här (annons).

Designklassiker

Akrylatduk från Almedahls i det klassiska och populära mönstret Picnic i design av keramikern och textildesignern Marianne Westman. Duken har en vattenavvisande yta och är enkel att torka av – perfekt för uteplatsen. Läs mer och köp här (annons).

Extratips! Bordsfilt

Mjuk bordsfilt från Hemtex som minskar skramlet av porslin och bestick och håller ditt bord fint länge. Läs mer och köp här (annons).


Publisert:

LÄS VIDARE