Kolapaj toppad med maräng.

Foto: Eva Hildén

Kolapaj med marängtopp

4,6 (25 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Kolapaj med marängtopp – visst blir man imponerad när man ser den här läckra pajen toppad av ett moln av maräng. Passa på att använda brûléebrännaren om du har en. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Kolapaj med marängtopp

  • Ingredienser

  • Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 125 g smör, kylskåpskallt, eller mer för en lyxigare deg
  • 3 msk vatten, eller
  • 1 ägg, kylskåpskallt, i stället för vatten om du vill
  • Fyllning

  • 2 dl grädde
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • Topping

  • 3 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Baka paj med Lena Söderströms goda recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Pajrecept

Efterrätt

MER OM GODARE

Baka paj med Lena Söderströms goda recept

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min