Kolapaj toppad med maräng.
Foto: Eva Hildén
Kolapaj toppad med maräng.

Kolapaj med marängtopp

4,8 (11 röster)

Kolapaj med marängtopp – visst blir man imponerad när man ser den här läckra pajen toppad av ett moln av maräng. Passa på att använda brûléebrännaren om du har en. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Kolapaj med marängtopp

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 125 g smör, kylskåpskallt, eller mer för en lyxigare deg
  • 3 msk vatten, eller
  • 1 ägg, kylskåpskallt, i stället för vatten om du vill
  • Fyllning

  • 2 dl grädde
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • Topping

  • 3 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

Reporter: Nina Kindbro