Kolapaj med marängtopp
Kolapaj med marängtopp – visst blir man imponerad när man ser den här läckra pajen toppad av ett moln av maräng. Passa på att använda brûléebrännaren om du har en. Recept ur Lena Söderströms kokbok ”Pajer”.
Kolapaj med marängtopp
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk socker
- 125 g smör, kylskåpskallt, eller mer för en lyxigare deg
- 3 msk vatten, eller
- 1 ägg, kylskåpskallt, i stället för vatten om du vill
Fyllning
- 2 dl grädde
- 1 dl mörk sirap
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl strösocker
Topping
- 3 äggvitor
- 1.5 dl strösocker
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Baka paj med Lena Söderströms goda recept
Glace au four





1 h
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger





10 min
Pavlova – efterrätten som alltid imponerar





1 h 15 min
Får jag inte dessert blir jag arg!
Vit chokladostkaka med krispig crumble





1 h 20 min
Panacotta med vit choklad och färsk mango





30 min
Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings





1 h
Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon





2 h
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos





1 h 30 min
Nutellapizza med banan





15 min
Cheesecake i glas med rabarberkompott





35 min
Hallontiramisu – klassiker på nytt vis





20 min
Banana split – klassikerna alla älskar





10 min
Marängtårta med chokladmousse och färska bär





2 h 10 min
Flan de huevo





1 h
Äggtoddy – krämigt god och söt dessert





10 min
Varma päron med ost





20 min
Isglass med två olika smaker





20 min
Blåbärsglass – med massor av blåbär





20 min
Citronpaj i portionsform





1 h
Nudlar i jordnötssås





5 min
Matchaglass – läckert grön och svalkande





20 min