Kanelbullar bakade med surdeg blir saftiga och goda.

Foto: Thinkstock

Baka kanelbullar med surdeg

3,5 (104 röster)

Bakrecept

Baka kanelbullar med surdegsgrund så blir bullarna saftiga och goda. Här är ett enkelt recept på riktigt goda bullar.

OBS! Tid tillkommer för jäsning i tre timmar och jäsning över natten, 12 timmar.

1 portion ger ungefär två plåtar med bullar.

Kanelbullar med surdeg

  • Ingredienser

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl surdegsgrund, vete, hemgjord eller färdigköpt
  • 3 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0.5 tsk salt
  • 15 dl vetemjöl, med mycket vårvete, t ex manitoba cream
  • Fyllning

  • 75 g smör
  • kanel
  • socker

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Kanelbullar

MER OM GODARE

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

Lantbröd på råg

2 h

Valnötsbröd

1 h 40 min