Kanelbullar bakade med surdeg blir saftiga och goda.
Kanelbullar bakade med surdeg blir saftiga och goda.

Baka kanelbullar med surdeg

3,5 (131 röster)

Bakrecept

Baka kanelbullar med surdegsgrund så blir bullarna saftiga och goda. Här är ett enkelt recept på riktigt goda bullar fyllda med kanel, smör och socker.

OBS! Tid tillkommer för jäsning i tre timmar och jäsning över natten, 12 timmar.

1 portion ger ungefär två plåtar med bullar.

Kanelbullar med surdeg

  • Ingredienser

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl surdegsgrund, vete, hemgjord eller färdigköpt
  • 3 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0.5 tsk salt
  • 15 dl vetemjöl, med mycket vårvete, t ex manitoba cream
  • Fyllning

  • 75 g smör
  • kanel
  • socker

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Kanelbullar

Fika recept

MER OM GODARE

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

Ladda för kanelbullens dag

Solskensbullar – fyllda med vaniljkräm

2 h

Lantbröd på råg

2 h

Kanelbullar med brynt smör

2 h

Bullrecept för alla tillfällen

Smarriga hallonbullar som du bakar på nolltid

30 min

Kardemummasnurror

1 h

Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen

Kardemummabullar – bagarens favorit

Lyxiga saffransbullar med mandelmassa

2 h

Saffransbullar med mandelmassa

1 h 30 min

Så lyckas du med långjäst bröd

Bagels New York style

1 h 20 min

Frallor med aprikoser och valnötter

30 min

Frasiga och snabba frukostfrallor utan jäsning

35 min

Enkla frukostfrallor med råg och öl

25 min

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

30 min

Croissant – så bakar du dem hemma

5 h

Kanelbullesockerkaka

1 h 10 min

Snabba brödet du gör i stekpanna

20 min

Honungsfrallor med härligt seg skorpa

1 h 15 min

Så fixar du snabbaste superfikan

Långjästa morotsfrallor

40 min