Grekisk sallad

Världens enklaste och godaste tillbehör – grekisk sallad

Foto: iStockphoto
Grekisk sallad

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Få rätter känns så somriga som en grekisk sallad.
Passar perfekt som en lättare lunch eller som ett tillbehör till grillat.
Glöm inte den torkade oreganon, den gör salladen extra god.

Grekisk sallad

Portioner: 4 Tid: 20 min

Ingredienser:

  • 1 röd lök

  • 1 grön paprika (kan uteslutas)

  • 4–6 tomater, gärna solmogna plommontomater

  • 1 gurka

  • 1,5 dl oliver, t.ex. kalamata

  • 2 msk rödvinsvinäger

  • 0,5 dl olivolja

  • salt och svartpeppar

  • 2 tsk torkad oregano

  • 1 pkt fetaost

Gör så här:

  1. Skiva rödlöken i tunna ringar.

  2. Skala gurkan och skär upp i bitar.

  3. Skiva paprikan tunt och skär tomaterna i bitar.

  4. Blanda alla grönsaker och oliver med vinäger och olivolja. Salta och peppra.

  5. Toppa salladen med fetaost och torkad oregano.

  6. Servera!
    Låt gärna grönsakerna bli rumstempererade innan du gör salladen, det blir mycket godare.

ARTIKELN HANDLAR OM