Foto: ANDREA BJÖRSELL
Dragon- och senapsöverbakad fläskfilé recept

Dragon- och senapsöverbakad fläskfilé recept

4 (1 röst)

Thomas Diederichsen vann 2007 Årets Köttkock. Här delar han med sig av sina bästa tips för att tillaga en perfekt och god fläskfilé.

Dragon- och senapsöverbakad fläskfilé

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g fläskfilé, putsad från senor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 äggulor
  • 1 dl olja
  • 5 g dragon, färsk, hackad
  • smör, och/eller olja till stekning
  • salt och peppar
  • Rödvinsbrässerad rosésallad

  • 2 mat&dryck rosésallad
  • 3 dl rött vin
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk honung
  • smör, och/eller olja till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

avAftonbladet

Så lyckas du med fläskfilén – Thomas bästa tips!

  • Investera i en bra kökskniv och en rejäl skärbräda. En kvalitetskniv som håller länge kostar cirka 700 kronor.

  • Använd kötttermometer, så att köttet inte blir torrt. Tycker du om rosa kött är en innertemperatur på 64–65 grader (för fläskfilé) lagom.

  • Tänk på att det krävs mer kryddblandning om du helsteker en köttbit, än om du steker den uppskivad.

  • När köttet är färdigstekt: Låt det vila en stund. Då stannar köttsaften inne i köttet.

  • Vaktar du på vikten: Skär bort fettet efter stekning, inte innan. Då får köttet mer smak.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept