Matvetesallad med ägg och tonfisk
Matvetesallad med ägg och tonfisk

Matvetesallad med ägg och tonfisk

3,6 (17 röster)

Här får matvetet sällskap av bönor, ägg och tonfisk på burk. Köp gärna en tonfisk av god kvalitet som ligger i en god olja – det lönar sig. Det här är en rätt med mycket smak och näring som dessutom mättar riktigt bra. Recept av Tareq Taylor ur kokboken ”Det goda livet”.

Matvetesallad

  • Ingredienser

  • 2 dl matvete
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 100 g vaxbönor
  • 2 salladslökar
  • 1 burk tonfisk, i olja. á 225 g
  • 0.5 dl persilja
  • 1 citron, rivet skal och juice
  • 2 kvistar färsk dragon, eller ½ tsk torkad
  • 10.67 g fransk senap
  • 2 ägg, kokta
  • oliver, gröna och svarta med kärna
  • Till servering

  • bröd, t ex focaccia

Gör så här

LÄS VIDARE