Sillrecept

presenteras av

Inlagd sill, snabblagad och god.
Foto: Thinkstock
Inlagd sill, snabblagad och god.

Inlagd sill – lättlagad klassiker

3,7 (56 röster)

Bland det bästa med sill, förutom att det är så gott, är att den blir ännu godare om man gör den någon dag i förväg. Mindre stress och godare sill, het perfekt. 5-minuters är färdig att använda så det går fort att göra sin egen sill, hittar du ingen så går det bra med löksill också.

Blev det några sillbitar kvar? Då kan du göra en riktigt härlig röra till exempelvis bakad potatis eller direkt på knäckemackan helt enkelt.

Inlagd sill

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 förpackning 5-minuters sill
  • 2 rödlökar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 lagerblad
  • 15 kryddpepparkorn
  • 5 svartpepparkorn

Gör så här

Av: Nina Kindbro

.

Sillröra i bakad potatis

Antal: 2 portioner

  • Några bitar inlagd sill

  • 2 kokt ägg

  • 1 dl créme fraiche

  • 1 dl gräddfil

  • 0.5 dl majonnäs

  • 2 msk kaviar eller rom

  • dill, hackad

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Hacka ägg och sill i små bitar. Blanda crème fraiche, gräddfil, majonnäs och kaviar. Vänd ner sill och ägg. Finhacka dillen och vänd ner den också. Smaka av med salt och peppar.

  2. Lägg en rejäl klick på en ugnsbakad potatis, toppa med lite mer dill.

LÄS VIDARE