Fritto misto med salsa verde

4,3 (4 röster)

Godare

Friterad fisk – enkelt, gott och flott.

Norska stjärnkocken Tom Victor visar hur friterad fisk blir extra crispy med en enkel frityrsmet.

– Dubbelkolla alltid att ursprung och fångstmetoder är schyssta genom att använda WWF:s fiskguide, tipsar miljöforskaren Victoria Voss.

I matkanalen Godare.se:s programserie ”Victor & Victoria” får du veta mer om hur vi kan äta oss friska och samtidigt bidra till en hållbar planet.

Fritto misto med salsa verde

  • Ingredienser

  • blandade fiskfiléer, av exempelvis flundra, stenbit eller makrill
  • Frityrsmet

  • 90 g vetemjöl
  • 60 g maizena
  • 1 ägg
  • 0.75 dl grädde
  • 1.5 dl öl
  • 3 tsk bakpulver
  • salt, lite
  • Salsa

  • 2 dl grovhackade örter, och örtstjälkar av exempelvis persilja, körvel, ramslök och basilika
  • 0.5 vitlöksklyfta, krossad
  • 6 msk olivolja
  • 1 tsk kapris
  • salt och peppar
  • 1 stänk sherryvinäger, eller rödvinsvinäger

Gör så här

ANNONS

Nu finns Muminmuggarna ABC i duopack äntligen att beställa hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Beställ här!

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Havreotto i stället för risotto

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Fiskrecept

Klimatsmart mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Vildsvin i öl – servera med grönsaksstuvning

Carpaccio med körsbärstomater och spenat

1 h 10 min

Risotto, nej havreotto – knaprigt och krispigt

40 min

Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass

20 min

Klimatsmart mat för ”Greta-generationen”

Miljöforskaren: Var tredje matkasse slängs

Fish tacos med asiatiska smaker

45 min

Välkommen till tv-kanalen Godare

Två nya rätter med sommarens färska lök i huvudrollen

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

1 h 45 min

Så odlar du gräslök

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Ärtröra med smak av basilika

Grilla gurka och få fram nya smaker

Så blir färskpotatis ännu godare

Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!

Succégrillning med goda marinader

”Kom utanför den där bubblan med tio rätter”

Viltgryta med potatismos och lingon

Fiskpinnar med remouladsås och klyftpotatis

Vegansk smörgåstårta

Vegansk majonnäs

Krossad vitlökspotatis

15 min

Rabarber passar både till sött och salt