Foto: Lena Granefelt
Klassiska kroppkakor i ny tappning.

Kroppkakor med skogssvamp och bakat äpple

5 (1 röst)

Kroppkakor är en riktig klassiker men detta recept är i helt ny vegansk tappning.
Kantareller, karljohansvamp, trattkantareller, taggsvamp och champinjoner är några riktiga höjdare för denna rätt.
Mjuka, goa kroppkakor med smakrik svampfyllning.

Veganska kroppkakor – med skogssvamp och bakat äpple

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Rårörda lingon

  • 225 g lingon, frysta går lika bra som färska
  • 1.5 dl strösocker
  • Bakade äpplen

  • 3 svenska röda äpplen, exempelvis ingrid marie
  • 2 msk neutral olja
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • Fyllning

  • 300 g färsk skogssvamp
  • 1 gul lök
  • 0.5 kruka färsk timjan, alternativt 1 msk torkad
  • neutral olja, att steka i
  • 2 tsk hela kryddpepparkorn
  • salt och peppar
  • Potatissmet

  • 1 kg fast potatis
  • 2.5 dl vetemjöl
  • salt

Gör så här

avAftonbladet

Recept ur boken ”Gröna linjen” (Ordfront förlag) av Alice Knutas och Linn Lundberg. Foto: Lena Granefelt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lingon