Lutfisk med len bechamel och knaprig bacon.
Lutfisk med len bechamel och knaprig bacon.

Lutfisk med bechamel, bacon och ärtor

4,5 (8 röster)

Niklas Ekstedts recept för en perfekt tillagad lutfisk

Lutfisk med bechamelsås är en riktig klassiker till jul. Här är Niklas Ekstedts ljuvliga recept.

– Lutfisken förvandlas till den eleganta rätt den är, med fast vit fisk, len bechamel, knaprig bacon, söta ärtor och underbar nymortlad kryddpeppar, säger han.

Recept för en perfekt tillagad lutfisk

  • Ingredienser

  • 800 g lutfisk
  • 1 msk salt
  • 160 g gröna ärtor
  • 80 g bacon, strimlat
  • 1 gul lök, finhackad
  • smör, till stekning
  • kokt potatis
  • Bechamelsås

  • 20 g smör
  • vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk smör, brynt
  • 1 msk citronjuice

Gör så här

LÄS VIDARE