Tips på mat till mitt 50årskalas?

MAT & DRYCK

Hej Jon!

Så var det dags att fylla 40 år. Normalt så har jag inga problem att hitta inspiration till att fixa mat åt andras tillställningar, hösten har varit full av fester och jag har som mest lagat åt 100 personer. Men jag har tappat inspiration.

På mitt kalas blir det ett 50 tal gäster och jag kan tänka mig att köra ett tema och det kan vara få rätter men lite mer avancerat. Då jag arbetar hemifrån kan jag lätt planera in ett par dagars fixande innan kalaset. Det blir senare på eftermiddagen som vi skall äta och tanken är att man mingeläter ståendes eller sittandes utan riktigt middagsbord.

Dukning och upplägg klarar jag nog av, frågan är: buffé i februari?? Inga vårprimörer, inga sommar grönsaker och höstens frukter är långt borta.....jag har kört fast.

Har du några tips att sparka igång mig med?

Vänligen

Stefan Lång

Hej Stefan!

Håller ju på att dona med mitt 50 årskalas och tänkte göra lite olika rulader:

? Helstekt rostbiff som jag skär i tunna skivor (kall) och rullar runt strimlad morot och ättiksgurka. Serveras med currymajonnäs som dipp.

? Helstekt fläskkarré, också kall i tunna skivor, rullas runt strimlad purjo och gurka. Soja eller hoisinsås som dipp.

? Gravad lax som bara viks eller rullas (det går förstås att någon fyllning som pepparrots-färskost om man vill). Dippas i hovmästarsås eller min mammas indiska, ganska starka majonnäs.

Till detta bulgur eller couscoussallad med mycket hackat kryddgrönt, rostade pinjenötter och mandlar och lite annat godis.

Poängen med rullarna är att de ska vara lätta att äta, antingen med kniv och gaffel eller direkt med nypan.

En liten idé i alla fall. Hoppas den får fart på din kreativitet och matlagarglädje.

Lycka till med festen,

Jon Hansson