Bakade äpplen och päron med kardemumma
Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-16
4 personer
3 äpplen
3 päron
50 g smör
0,5 dl muscovadosocker
1 skårad vaniljstång
2 tsk malen kardemumma
Saft från ½ citron
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Kärna ur äpplen och päron och halvera dem.
3. Smält smöret i stekpannan tillsammans med socker, vaniljstång och kardemumma.
4. När sockret har löst sig och det hela har börjat att bubbla, lägg i äpplen och päron. Pressa över citronsaften och rör runt allt i stekpannan.
5. Häll allt i en ugnsfast form och kör in i ugnen i ca 15 minuter. Men håll koll, tiden kan variera beroende på storleken på frukten. Det får absolut inte bli mos!
6. Ta ut och servera genast tillsammans med glass eller creme fraiche.