Här är sommarens nya glassiga favoriter

avKarin Holmberg

Publicerad:
Foto: Hemglass
Klassiska Hemglass fyller 50 år och det firar de bland annat med en jubileumsbox bland årets nyheter.

I år fyller Hemglass 50 år.
De firar de med nya favoriter i glassbilen och passar samtidigt på att bjuda tillbaka några gamla favoriter.
Kolla listan och se om det är just din favorit som gör comeback.

Vi känner alla igen den lilla melodin som lockar sugna barn – och vuxna ner på gatan för att köpa glass.

I år firar klassiska Hemglass 50 år och det passar de på att fira med ett gäng härliga nyheter – och med att ta tillbaka några av de gamla favoriterna.

Hoppar på Nachotrenden

Nachos har blivit riktigt heta och trendiga de senaste åren och då pratar vi inte bara om texmex-rätten utan till exempel om nacho-semlan som gjorde intåg tidigare i år. I årets nyheter i frysboxen hittar vi ytterligare en trendig nacho nämligen glassen Nacho från Hemglass.

Glassen är formad som en taco men istället för köttfärs är rånet fyllt med hasselnötglass med chokladsås. Rånet är överdraget med mjölkchoklad och hasselnötter.

En klassiker med en modern twist

En riktig klassiker i frysdisken är glassbåten. I år satsar Hemglass på en modern variant av båten nämligen en Lakritsbåt.
Glassen är det perfekta alternativet för dig som gillar glassbåtar och lakrits. Andra roliga nyheter i årets utbud är bland annat en sur isglass som heter Suris och två glassar som passar alla med barnasinnet intakt – glassen som heter Tivoli har nämligen smak av bubbelgum eller spunnet socker.

Foto: Hemglass
Laktosfri Mix bland årets nyheter i glassbilen.

Men det är inte bara nya roliga smaker som vi hittar bland nyheterna i år finns också en hel låda med favoriter för laktosintoleranta.

– Vi anser att alla ska ha möjlighet att äta god glass och därför har vi skapat Sveriges första Laktosfria Mix, säger Anders Bengtsson affärsutvecklingschef på Hemglass.

Favoriter som kommer tillbaka

För att fira 50 års jubileumet så passar Hemglass även på att ta in två gamla favoriter i en jubileumsbox. Bara för i år hittar vi klassikerna Daffy och Pralin i en låda tillsammans med Sandwich och Glassbåt.

Fler nyheter i en glassdisk nära dig

Men det är inte bara Hemglass som bjuder på nyheter inför sommaren. Tidigare i vår lanserade GB alla sina glassnyheter. De hoppade bland annat på trenden med ekologisk glass och en proteinglass för alla som ligger i hårdträning.

GB passade även på att introducera en ny strut med Mjölkchoklad och en Magnum Mint för alla mintälskare.

I Triumphs nya sortiment hittar vi bland annat en pinnglass från Mövenpick med smak av mango och en pinnglass med smak av gräddkola. På strutfronten presenterar de en strut som kallas Jippo med smak av knäck.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Glass