Foto: Thinkstock
Grillad röding – fisken kommer inte fastna på grillen eller falla isär

Bästa tipsen: Så grillar du fisken

5 (1 röst)

En grillad röding? Skippa köttet och våga grilla fisk. Här är knepen som gör att det blir både enkelt och gott. De flesta förknippar grillning med kött. Många undviker att grilla fisk med tron om att den ska fastna på gallret, falla isär eller bli torr, men inte om du följer dessa tips.

Bästa tipsen för att grilla fisk

  • Använd ett rent galler

  • Börja med att rengöra ditt galler noga. Se vidare till att olja in gallret rejält och att det är ordentligt upphettat när du börjar grilla, vilket gör att fisken inte fastnar.

  • Skinnet håller ihop fisken och du undviker att få en fisk som ramlar isär. Dessutom ger skinnet mer smak. Grilla sidan med skinn på längre än sidan utan skinn.

  • Att lägga fisken längs med grillgallret gör att det blir lättare att lossa den med din stekspade.

  • Kom ihåg att folieknyten också funkar bra. Lägg i en fin vit fisk och smaksätt den som du önskar, till exempel passar örtsmör bra. En annan goding är att koka musslor i vitt vin i knyten på grillen.

Grillad röding - recept

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 rödingfiléer, skinnet ska vara kvar, de behöver inte fjällas
  • 5 msk smör
  • 4 potatisar, medelstora
  • 1 dl salt, grovt
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 salladslök
  • 1 msk pepparrot, riven
  • 8 dillvippor
  • 2 msk löjrom, eller sikrom
  • Smörsås

  • 1 schalottenlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Grillning