Testa Jamie Olivers läckra super-recept

MAT & DRYCK

Härlig marockansk middag med ”superingredienser”

Ny vecka och ny inspiration.

Här kommer ett recept, signerat stjärnkocken Jamie Oliver, som garanterar mättnad – utan kaloriöverflöd.

Foto: Jamies supermat (Bonnier Fakta)

Fräscht, spännande och nyttigt. Varför inte slå till på en riktigt färgsprakande måndag?

Denna middag är signerad brittiska kocken och hälsoaktivisten Jamie Oliver och är hämtad från kokboken ”Jamies supermat” (Bonnier Fakta).

Marockanska räkor med couscous och regnbågssalsa

Gör så här

1. Mortla rosmarinblad och skalade vitlöksklyftor med en nypa havssalt till en pasta. Blanda i 1 matsked olja, paprikapulver, saffran och en skvätt kokande vatten till en marinad.

2. Använd en liten sax för att klippa upp ryggen på räkskalen och ta bort tarmen på räkorna. Klyfta 1 apelsin, lägg räkor, apelsin och marinad i en skål och rör om. Låt stå i 10 minuter.

3. Lägg couscousen i en skål och täck med kokande vatten, lägg en tallrik som lock och låt dra. Finstrimla grönsakerna och chilin och lägg i en skål.

4. Spara några myntablad. Plocka resten av bladen, finhacka och lägg i grönsaksskålen tillsammans med citronsaft och resten av apelsinen. Rör ner couscousen och blanda runt ordentligt, smaka av med salt och peppar.

5. Ställ en teflonpanna på hög värme, lägg ner räkorna, marinaden och apelsinklyftorna och fräs i 4–5 minuter eller tills räkorna har fått färg och stuns, fördela dem sedan över couscousen.

Ringla lite yoghurt på toppen, strö över

ARTIKELN HANDLAR OM