Halloumipytt med örtsmör, gott och enkelt.

Foto: Julia Tuvesson

Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

3,8 (159 röster)

Halloumipytt – laga allt på en plåt, enkelt och gott

Middagstips

Halloumipytt. Den här halloumipytten är min favorit. Den görs på en bas av potatis, morötter och blomkål, toppas med knaperstekt halloumi och serveras sedan med en senaps- och äppelkräm. Godast är den att göra med späda primörer – men den är givetvis god att laga året om med vinterrotfrukter också. Du kan lätt variera receptet genom att byta ut råvarorna i basen mot andra rotfrukter, säger Julia Tuvesson. Recept ur kokboken Plåtmat av Julia Tuvesson.

Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

  • Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 3 morötter
  • 1 blomkålshuvud, litet
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Örtsmör

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk örter, valfria frysta (t ex herbes de provence, dill, persilja eller basilika)
  • Sås

  • msk senapskräm med äpple, se recept
  • Topping

  • 1 paket halloumi, à 200 g, i bitar
  • 2 dl persilja, grovhackad
  • 1 påse babyspenat, à 70 g
  • 1 citron, i klyftor
  • 10 råa champinjoner, rensade och i kvartar (eventuellt)
  • tsk chiliflakes, en nypa (eventuellt)
  • Senapskräm med äpple

  • 0.5 grönt äpple, skalat och rivet
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap, grovkornig
  • 2 tsk flytande honung, eventuellt
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

ANNONS EXTERN LÄNK

Har du testat halloumipytt? Jämför priser på mat och handla allt till receptet här.

Matspar

LÄS VIDARE

Halloumi – här är våra sex godaste recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Halloumirecept

Vegetarisk mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Här är ”Tiktok-pastans” krämiga utmanare

40 min

Potatismos med brynt smör

30 min

Vanliga missen många gör när de steker