Halloumipytt. Den här halloumipytten är min favorit. Den görs på en bas av potatis, morötter och blomkål, toppas med knaperstekt halloumi och serveras sedan med en senaps- och äppelkräm. Godast är den att göra med späda primörer – men den är givetvis god att laga året om med vinterrotfrukter också. Du kan lätt variera receptet genom att byta ut råvarorna i basen mot andra rotfrukter, säger Julia Tuvesson. Recept ur kokboken Plåtmat av Julia Tuvesson.
Halloumipytt med örtsmör och senapskräm
Ingredienser
1 kg potatis
3 morötter
1 blomkålshuvud, litet
olivolja
salt och svartpeppar
Örtsmör
50 g smör, rumsvarmt
3 msk örter, valfria frysta (t ex herbes de provence, dill, persilja eller basilika)
Sås
senapskräm med äpple, se recept
Topping
1 paket halloumi, à 200 g, i bitar
2 dl persilja, grovhackad
1 påse babyspenat, à 70 g
1 citron, i klyftor
10 råa champinjoner, rensade och i kvartar (eventuellt)