Foto: Lennart Weibull
Kocken Tina Nordström bjuder på laxburgare.

Laxburgare med kålsallad och persilje- och vitlökskräm

1 (2 röster)

Laxburgare är ett middagstips för hela familjen.
Tina Nordströms laxburgare serveras i rostat surdegsbröd och toppas med persilje- och vitlökskräm och kålsallad.

Recept från ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier fakta.

Laxburgare med kålsallad och persilje- och vitlökskräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g laxrens, eller laxfiléer à 150 g
  • 2 äggulor
  • 8 tunna skivor surdegsbröd
  • smör, och olivolja till stekning
  • salt och vitpeppar, ur kvarn
  • Kålsallad

  • 2 morötter, gärna gul och orange
  • 0.3 spetskål
  • 0.5 citron, saften
  • 1 nypa socker
  • salt och vitpeppar, ur kvarn
  • lite hackad färsk persilja, till garnering
  • Persilje- och vitlökskräm

  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl grekisk yogurt, 10 %
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt och vitpeppar, ur kvarn

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM