Pärlcouscous med aubergine och tahinisås
Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

4,3 (7 röster)

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås är den perfekta vardagsmaten. Både couscousen och såsen fungerar super att ha liggande ett par dagar i kylen.

Recept ur boken ”Goda grejer” av Frida Lund (Mondial förlag).

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

  • Ingredienser

  • 4 dl pärlcouscous
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 aubergine
  • 0.5 msk salt
  • 2 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • 0.5 kruka mynta
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • Tahinisås

  • 1 dl rysk yoghurt
  • 1 dl tahini
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • zest från 1 ekologisk citron
  • 1 krm spiskummin
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN