Pärlcouscous med aubergine och tahinisås
Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

4,3 (7 röster)

Middagstips

Det här är den perfekta vardagsmaten. Pärlcouscous funkar super att ha liggande ett par dagar i kylen och samma sak gäller såsen.

Recept ur boken ”Goda grejer” av Frida Lund (Mondial förlag).

Pärlcouscous med aubergine och tahinisås

  • Ingredienser

  • 4 dl pärlcouscous
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 aubergine
  • 0.5 msk salt
  • 2 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • 0.5 kruka mynta
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • Tahinisås

  • 1 dl rysk yoghurt
  • 1 dl tahini
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • zest från 1 ekologisk citron
  • 1 krm spiskummin
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

Av: 

Elisa Amorelli

ANNONS EXTERN LÄNK

Beställ boken ”Goda grejer” hos Adlibris här!

Adlibris

LÄS VIDARE

Matprofilen om ätstörningen: ”Jag svalt mig själv”

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Refried beans med mangosalsa och fetaost

40 min

Bao med sesamportabello

45 min

Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör

25 min

Het glasnudelsallad med räkor

35 min

Sommarsallad till picknick och grillat

40 min

Matprofilen Frida Lund: Så bryner du smör

Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong 

Stekt ankbröst med äppelsås och stekt endiv

Citrusbakad harissalax

1 h 15 min

Ostron på tre sätt

30 min

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Halstrade havskräftor med citrongräs lök och brynt smör

20 min

Ugnsbakad lax med tomatbulgur

35 min

Vad är skjuten fisk? Här är receptet

1 h

Bangbang ji si

45 min

Sveriges godaste macka

Bulgogi – så gör du den goda koreanska färsrätten

30 min

Shahi paneer – kungligt gott

1 h

Radjama från Kashmir

40 min

Wonton – soppa med svampfyllda knyten

40 min

Larb med vegofärs

15 min

Broccoliwok med ris

15 min

Pepparchampinjoner med pommes

25 min

Banh mi fries

20 min