Foto: Diana Miller
Chili con carne med ris

Chili con carne på högrev

5 (4 röster)

En chili con carne full av smak till hösten.
Passar perfekt att göra på helgen så att du kan låta den koka riktigt länge.
Servera med dina favorittillbehör, till exempel ris eller tortillabröd, gräddfil, guacamole och tomatsalsa.

Chili con carne på högrev

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 3 gul lök
  • 3 vitlöksklyfta
  • 3 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk timjan
  • 5 hela nejlikor
  • 33 cl ale
  • 5 dl oxbuljong, (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 50 g mörk choklad
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • koriander, till garnering

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM