Taco-gratäng med nachos

MAT & DRYCK

Alla älskar tacos.
Varför inte testa den här gratängen?
Hur enkelt som helst att laga till fredagsmyset.

Tacogratäng med nachos

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs

  • 1 påse tacokrydda

  • olja att steka i

  • 1 påse nachos

  • 2 dl riven ost

  • 1 burk salsa

  • Gräddfil

Guacamole:

  • 0,5 chili, urkärnad

  • 0,5 tomat

  • 2 avokado

  • 2 tsk färskpressad limesaft

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3/4 tsk salt

  • 2 msk olivolja

  • hackad koriander efter smak

Gör så här:

  1. Bryn köttfärsen tills den fått fin färg tillsammans med tacokryddan.

  2. Lägg nachochips i en ugnsform och lägg på köttfärsen. Riv över osten och gratinera på högsta grillvärme till fin färg (cirka 5-10 min).

  3. Finhacka chilin och kärna ur tomaten. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka dem.

  4. Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon. Rör runt.

  5. Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar.

  6. Hacka koriander fint, blanda i efter smak tillsammans med tomaten och blanda runt guacamolen med olivoljan.

  7. Ta ut gratängen och toppa med salsa, guacamole och gräddfil.

ARTIKELN HANDLAR OM